ANWB Creditcard

De ANWB Creditcard is handig voor als u op vakantie gaat naar het buitenland. Met de ANWB Creditcard kunt u onderweg de tol betalen of een auto huren. Een ANWB Creditcard is speciaal voor ANWB leden. Het is een makkelijk betaalmiddel en bovendien het is veilig. Elke aankoop is verzekerd.

ANWB Creditcard aanvragen? Klik hier

Waarvoor kan ik de ANWB Creditcard gebruiken?

De creditcard is geschikt om online te betalen bijvoorbeeld. Vaak vragen buitenlandse webshops om een creditcard. Het voordeel van online betalen met een creditcard is ook dat uw aankopen verzekerd zijn. Komt uw pakket niet aan? Dan kunt u uw betaling terugkrijgen. De creditcard is tevens handig om hotelovernachtingen mee te betalen. Bijna al uw aankopen zijn 365 dagen verzekerd bij verlies, diefstal en beschadiging met deze ANWB creditcard.

Hoeveel limiet zit er op de ANWB creditcard?

Het limiet bij een Visa Gold card bijvoorbeeld is maximaal €5000. Maar dit hangt af van het besteedbare inkomen. ICS de uitgever van de ANWB creditcard zal eerst een toetsing doen. U geeft uw inkomen door waaraan ICS een besteed limiet koppelt. Dit kan dus lager uitvallen dan de gemiddelde limiet van €5000.

Juridische kosten bij ongeval gedekt

Wist u dat uw juridische kosten bij ongeval gedekt zijn? Het kan voorkomen dat u met uw gehuurde auto in het buitenland een ongeval krijgt. Aan de creditcard zit een verkeersrechtsbijstand verzekering. Die kunt u in geval van ongeval inschakelen wanneer er problemen ontstaan.

De voordelen van deze creditcard

Het voordeel van de creditcard is dat deze bijna overal waar u ook bent geaccepteerd wordt. Het kan voorkomen dat u ergens bent waar uw gewone betaalkaart niet werkt. Of er is geen betaalautomaat in de buurt. In dat geval kunt u altijd met uw creditcard betalen. Weer een zorg minder dus. Stel u raakt uw creditcard kwijt dan kunt u de noodlijn bellen en gratis contact geld aanvragen. Dit doet u via Noodgeld op Reis. Het noodgeld kunt u dan bij de dichtstbijzijnde bank ophalen. Het opgenomen bedrag wordt van uw bestedingslimiet afgetrokken.Ik ben geen lid wat nu?

De meeste Nederlandse reizigers zijn wel lid van de ANWB, maar het kan voorkomen dat u nog geen lid bent. Word in dat geval eerst lid van de ANWB. Alleen ANWB leden kunnen deze creditcard aanvragen. Ook moet u minstens 18 jaar zijn.

De ANWB biedt 3 verschillende creditcards. De VISA Gold Card bijvoorbeeld word het meest gekozen. Elke creditcard heeft een bestedingslimiet. Zorg wel dat u het bedrag binnen de 21 dagen weer terugbetaalt. Dan zijn er geen kosten aan verbonden. Wanneer betaling uitblijft dan zal uw creditcard na een maand worden geblokkeerd. Bent u op vakantie en heeft u toch meer geld nodig? Dan kunt u uw limiet vergroten, dit doet u door geld te storten op uw creditcard.

Ook een gratis partnerpas

Ook uw partner kan een extra creditcard krijgen deze is inbegrepen wanneer u de VISA Gold card kiest. Uw partner geniet dan dezelfde voordelen als u. Zij kunnen gebruiken maken van de extra card en een auto huren of betalingen doen. De persoon met de extra creditcard maakt dan gebruik van uw limiet. Dus het limiet is dan samen bijvoorbeeld €5000.

Een creditcard aanschaffen betekent wel dat u in feite een doorlopend krediet aangaat. Want elke betaling die u ermee doet word gezien als een tijdelijk krediet. Zorg daarom dat u maandelijks aan uw betalingen voldoet. Het is een belangrijke verplichting die u aangaat. Voorkom dat u achterloopt. Voorheen werden er boetes opgelegd bij niet betalen. Nu wordt uw creditcard simpelweg geblokkeerd, dat voorkomt weer dat u meer achterstand opbouwt. De meeste consumenten gebruiken de creditcard puur op vakantie en voor online betalingen.


Benodigde tijd: 1 minuut

Aanvragen van een ANWB Creditcard

  1. Ga naar de website van de ANWB Creditcard en klik op de knop ‘Nu aanvragen‘.

    Vul het aanvraagformulier in met je persoonlijke gegevens, zoals je naam, adres en geboortedatum. Je zult ook gevraagd worden om informatie over je inkomen en arbeidsstatus te verstrekken.

  2. Kies het type ANWB Creditcard dat het beste bij je past.

    Klik op de knop ‘Aanvraag indienen‘ en wacht op de goedkeuring van je aanvraag. Dit kan enkele dagen tot een week duren. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je je ANWB Creditcard per post.

Let op: bij het gebruik van een creditcard is het belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met je uitgaven en op tijd je rekeningen te betalen. Zorg er dus voor dat je altijd op de hoogte bent van je uitgaven en je creditcardrekening op tijd betaalt om eventuele extra kosten te voorkomen.

Scroll naar boven