Ditzo Inboedelverzekering

De Ditzo Inboedelverzekering afsluiten? Bekijk dan eerst even wat deze verzekering precies dekt. Een inboedelverzekering is geen verplichting, maar toch raden wij je aan om er wel eentje af te sluiten. Wanneer je besluit te kiezen voor een inboedelverzekering dan wil je weten wat je kunt verwachten.

Klik hier voor het berekenen van je premie

Ditzo Inboedelverzekering biedt garantie dat je nooit onverzekerd bent

Ditzo Inboedelverzekering biedt een garantie bij onderverzekering en deze is onbeperkt. Zij hanteren voor veel zaken maximale vergoedingen. In hun voorwaarden of op het polisblad dat je ontvangt staan maximum vergoedingen omschreven. Dat betekent dat zij tot aan dat maximum vergoeden. Voor sieraden hanteren zij een standaard bedrag tot aan €6000. Ligt de waarde van jouw sieraden hoger? Dan kun je het bedrag bij Ditzo verhogen tot €10.000. Er zijn wel uitsluitingen waarbij Ditzo niet uitkeert. En dat zijn onder andere:

 • Wanneer je je premie niet betaald
 • Wanneer je je bezig houd met strafbare feiten
 • Wanneer je onzorgvuldig met je spullen bent omgegaan
 • Wanneer er slijtage, veroudering en andere kleine beschadigen zijn
 • Wanneer er nog garantie op jouw producten zit bijvoorbeeld het bankstel, dan moet je je eerst beroepen op de garantie
 • Wanneer er een overstroming plaatsvind door een dijk die doorbreekt
 • Wanneer je een rieten dak hebt
 • Als de woning gebruikt wordt als recreatiewoning
 • Wanneer de woning een voormalige boerderij of monument betreft
 • Wanneer de woning een stacaravan, woonboot, woonwagen of studentenwoning is
 • Onvoorziene situaties zoals een brandgat door een sigaret in je tapijt of bank

Glasdekking apart afsluiten

Een verzekering voor glazen ruiten valt of onder de opstalverzekering of je kunt kiezen voor een extra glasdekking. Meestal geldt voor eigen koopwoningen dat de glasdekking onder de opstalverzekering valt. Huur je een woning? Dan kun je bij je inboedelverzekering een extra glasdekking kiezen. Check wel even of je verhuurder dit niet al voor je heeft gedaan. Het kan zijn dat het bedrag voor de glasdekking bij je huurprijs inbegrepen zit.

Buitenshuis je kostbaarheden verzekerd

Je kunt bij Ditzo inboedelverzekering ook kiezen voor een dekking van je kostbaarheden buitenshuis. Daaronder wordt verstaan je laptop, sieraden of bijvoorbeeld je smartphone. Je bent verzekerd bij diefstal, verlies en schade aan jouw kostbaarheden buiten de deur. Er zijn maximum bedragen die je kunt verzekeren. Startend bij €7500, €15.000 en €25.000.

Ditzo Inboedelverzekering dekking voor Bijzondere bezittingen

De Ditzo Inboedelverzekering dekking voor Bijzondere bezittingen. We leven nu eenmaal in een tijd waar we genoeg kunnen kopen want er is genoeg te krijgen. Denk daarbij aan een prachtig antiek schilderij of andere kunst. Ben je een verwoed verzamelaar van Pokemon plaatjes? Aangezien deze een grote waarde hebben wil je deze natuurlijk goed verzekerd hebben. Computers en muziekinstrumenten vallen ook onder bijzondere bezittingen. De bijzondere bezittingen zijn standaard verzekerd tot €15.000 wanneer ze beschadigd zijn of zelfs worden gestolen. Je kunt je bijzondere bezittingen tot maximaal €40.000 verzekeren.

Wat valt onder de basisdekking van Ditzo Inboedelverzekering?

Onder de basisdekking ben jij verzekerd bij schade ontstaan door brand dus schroeiplekken, blikseminslag en ontploffing. Bij storm ben je verzekerd wanneer een boom valt op je huis of vallende takken. Ook ben je verzekerd bij schade ontstaan door natuurgeweld. Denk dan aan waterschade zoals forse neerslag of vorst. Water dat ontstaat na lekkage van je badkamer of toilet en of riool.

Het kan zijn dat ze nabij jouw woning bezig zijn met werkzaamheden in de bouw. Wanneer er een grote kraan omvalt of een hoogwerker dan ben je ook verzekerd voor schade die daaruit voortkomt. Uiteraard ben je ook verzekerd bij diefstal of vandalisme aan jouw spullen. Wel dien je eerst een eigen risico te betalen. Ditzo trekt dit bedrag van jouw schadevergoeding af. Wil je je premie laag houden? Dan kun je vrijwillig kiezen voor het verhogen van je eigen risico. Wil je helemaal geen eigen risico betalen? Dat kan ook maar dat heeft invloed op je premie. De standaard eigen risico is €100 en te verhogen naar €500.

Verplicht eigen risico aan huurdersbelang of eigenarenbelang

Ditzo Inboedelverzekering dekt niet het eigen risico van €75 die je moet betalen aan huurdersbelang of eigenarenbelang bij stormschade. Onder huurdersbelang vallen verbeteringen die je zelf hebt betaald voor jouw woning. Een voorbeeld hiervan is een laminaatvloer die jij zelf geplaatst hebt. En onder eigenarenbelang wordt bedoeld de aanpassingen en verbeteringen gedaan door jou of de vorige eigenaar.

Voordelen van de Ditzo Inboedelverzekering

De Ditzo inboedelverzekering biedt ook de Altijd Wonen garantie. Dat betekent wanneer jouw inboedel dermate beschadigd is dat je niet meer thuis kunt wonen. In dat geval regelt Ditzo vervangende woonruimte. In de tussentijd zal Ditzo de schade zo spoedig mogelijk oplossen. Het verzekerd bedrag zal altijd voldoende zijn. Ook heeft Ditzo geen berekening van de inboedelwaarde nodig. Met de kostbaarheden verlies en buitenshuis dekking weet je dat wanneer je op vakantie bent dat alles goed verzekerd is. Ook bij schade aan je inboedel wanneer je geen bank meer hebt, zal Ditzo tijdelijk een vervangend exemplaar regelen. Na reparatie of bezorging van het nieuwe bankstel zal het vervangende meubilair weer retour gaan.

Klaar om over te stappen?

Vind jij de Ditzo inboedelverzekering iets voor jou? Bereken eerst jouw premie en check de voorwaarden goed. Als je gerustgesteld bent en tevreden met de premie dan kun je gerust overstappen naar Ditzo. Zo niet, kijk dan gewoon even verder. Belangrijk is dat jij er een goed gevoel bij hebt voordat je overstapt.

Scroll naar boven