Energie vergelijken kassa

Energie vergelijken kassa: Energie vergelijken is nog steeds een populaire bezigheid onder Nederlandse consumenten. Door elk jaar opnieuw te vergelijken kunnen zij namelijk flink besparen op hun energierekening. Maar waar moet je op letten bij het vergelijken van energie, Kassa heeft het uitgezocht voor u.

Kassa heeft hier onderzoek naar gedaan en komt met handige tips om op te letten. Ook in 2023 blijft Kassa een betrouwbare bron voor consumenten die willen overstappen naar een andere energieleverancier. Zo ben je er zeker van dat je niet te veel betaalt voor energie en kun je flink besparen op je jaarlijkse kosten. Dus, wil jij ook geld besparen op je energierekening? Start dan nu met energie vergelijken met kassa in 2023 en ontdek welke energieleverancier het beste bij jou past!

Onafhankelijk?

Als je ook maar een beetje interesse toont in een bepaald product op Google, dan zie je het ene na het andere vergelijkingssite of review site verschijnen. Tegenwoordig is er bijna voor alles wel een vergelijkingssite. Zo ook voor het vinden van een advocaat of een makelaar, maar natuurlijk ook voor energiecontracten. Als je deze vergelijkingssites gebruikt, is het belangrijk om te realiseren dat deze sites geld verdienen door consumenten door te verwijzen naar leveranciers waarmee ze afspraken hebben gemaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de onafhankelijkheid van deze vergelijkingssites soms ter discussie wordt gesteld.

Criteria

Kassa heeft verschillende criteria opgesteld voor het vergelijken van energie, op basis van eigen onafhankelijke onderzoek. Het is met name belangrijk dat onafhankelijkheid centraal staat en dat het meest complete overzicht wordt gegeven. Dus als je een vergelijkingssite tegenkomt die slechts een handvol aanbieders vergelijkt, kun je deze het beste negeren. Kassa raadt aan alleen te vergelijken op energievergelijkingssites die het Objectieve Vergelijking Kwaliteitskeurmerk hebben. Andere kwaliteitskeurmerken zoals het Thuiswinkel Waarborg of 100% Onafhankelijk moeten ook betrouwbaarheid garanderen. Als je deze aanbevelingen volgt, heb je al de eerste belangrijke stap genomen bij het vergelijken van energie.

Overstappen Van Energieleverancier

Als je een vergelijkingssite gebruikt om over te stappen naar een andere energieleverancier, zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Allereerst moet je overwegen of je een vast of variabel tarief wilt. Volgens Radar zijn vaste contracten in de meeste gevallen het voordeligst. Let wel op dat deze contracten een bepaalde looptijd hebben en dat de energieleverancier je automatisch zal overschakelen naar een contract met een variabel tarief en voor onbepaalde tijd zodra het contract afloopt. Elke prijsstijging is dan voor jouw rekening. Dat is geen probleem als de prijzen dalen, maar als de energieprijzen de pan uit rijzen, kan dit minder prettig zijn. Veel vergelijkingssites bieden éénjarige contracten met een vast tarief aan, inclusief diverse kortingen en bonussen. Laat je niet meteen verleiden door deze mooie aanbiedingen, maar overweeg zorgvuldig of deze aantrekkelijke aanbiedingen aan jouw behoeften en eisen voldoen.

Dubbel of enkel tarief

Een ander aandachtspunt is een dubbel of enkel tarief. Niet elke vergelijkingssite biedt deze optie aan. Als je overdag buiten werkt en ’s avonds meer energie gebruikt, is een dubbeltarief vaak veel interessanter.

Waarom energie vergelijken?

Het vergelijken van energieleveranciers kan je veel geld besparen. Het is namelijk mogelijk om te besparen op de energietarieven en daarnaast zijn er regelmatig leuke kortingen of welkomstcadeaus te krijgen wanneer je overstapt naar een nieuwe energieleverancier. De hoogte van de besparing hangt af van het energieverbruik en de huidige energieleverancier. Maar over het algemeen geldt: hoe hoger het energieverbruik, hoe groter de mogelijke besparing.

Het is belangrijk om te weten dat energie vergelijken niet alleen interessant is voor mensen die al jarenlang bij dezelfde energieleverancier zitten. Ook als je recent bent overgestapt naar een nieuwe energieleverancier kan het nog steeds lonen om de tarieven van andere leveranciers te vergelijken. Wellicht bieden zij nog voordelige tarieven of kortingen aan waardoor je toch nog kunt besparen op je energierekening.

Scroll naar boven