Essent Verlaagt Energietarieven 

Essent verlaagt energietarieven: Energiemaatschappij Essent heeft aangekondigd dat ze de prijzen voor energie gaan verlagen voor klanten met een flexibel energiecontract. Dit doen ze net als Vattenfall. Ze gaan minder geld vragen voor stroom en gas. Essent verlaagt de energietarieven, omdat de prijzen voor gas en elektriciteit flink zijn gedaald.

Klik Hier om alle energieleveranciers te vergelijken!

In een tijd waarin de kosten van levensonderhoud blijven stijgen, biedt de beslissing van Essent om de energietarieven te verlagen een welkome opluchting voor talloze huishoudens. Deze stap getuigt niet alleen van de inzet van het bedrijf om de financiële last voor hun klanten te verminderen, maar illustreert ook hun bereidheid om een actieve rol te spelen in het bevorderen van betaalbare en duurzame energie.

Stroom en Gas

Voor stroom gaan ze de prijs met een beetje minder dan een halve cent verlagen, dus het wordt 39,042 cent per kilowattuur. De prijs voor gas gaat veel meer omlaag, namelijk met meer dan 10 cent, tot ongeveer 1,32713 euro per kubieke meter. Deze nieuwe prijzen gelden vanaf 1 oktober voor ongeveer 1,2 miljoen huishoudens met een flexibel contract.

Voorzichtig Zijn 

Maar Essent wil dat we voorzichtig blijven. Een belangrijke persoon bij Essent, Boudewijn den Herder, zegt dat hoewel de prijzen al drie kwartalen aan het dalen zijn, we niet weten hoe het in de winter zal zijn.

Energie Besparen 

Essent wil dat we energie besparen en daarom raden ze aan om lampen te gebruiken die minder energie gebruiken en om dingen te doen zodat er geen koude lucht het huis binnenkomt. Veel mensen vinden het fijn om de prijzen voor energie voor de winter alvast te weten, zegt Essent.

Zuinig Zijn Blijft Belangrijk

Ze willen ook dat we zuinig zijn met energie. Daarom zeggen ze dat we lampen moeten gebruiken die minder energie verbruiken en dat we moeten zorgen dat er geen koude lucht het huis binnenkomt.

Vattenfall Doet Mee

De tariefverlagingen van Essent gaan hand in hand met een bredere beweging binnen de energie-industrie. Vattenfall heeft eveneens aangekondigd dat ze vanaf 1 oktober hun tarieven zullen verlagen. Klanten met een flexibel contract kunnen een stroomtarief van 34,6 cent per kilowattuur verwachten, evenals een gasprijs van bijna 1,2975 euro per kubieke meter.

Scroll naar boven