Frank energie tarieven

Frank energie tarieven: is een Nederlandse energieleverancier die zich onderscheidt van andere energiebedrijven door zijn focus op duurzaamheid en transparantie. Het bedrijf is opgericht in 2018 en heeft als missie om de energietransitie te versnellen en groene energie voor iedereen toegankelijk te maken.

Frank energie is een klein en jong bedrijf, maar is inmiddels uitgegroeid tot een populaire energieleverancier in Nederland. Het bedrijf heeft op dit moment ongeveer 120.000 klanten, en verwacht eind 2022 ruim 300.000 gebruikers te hebben. Wat maakt Frank energie zo anders dan andere energiebedrijven?

Klik hier voor het vergelijken van Frank energie!

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste pijlers van Frank energie is duurzaamheid. Het bedrijf levert alleen groene stroom, die wordt opgewekt uit Nederlandse wind- en zonneparken. Frank energie heeft nog niet gelijk stroom uit zon- of windparken gecontracteerd, maar vergroent zijn stroom met Garanties van Oorsprong (GVO’s) van Nederlandse wind- en zonne-energie. De verhouding tussen wind- en zonne-energie is 28:72. Hierdoor krijgen klanten van Frank energie de garantie dat hun energiegebruik bijdraagt aan de verduurzaming van Nederland.

Transparantie

Frank energie wil graag transparant zijn over de kosten van energie. Bij Frank betaal je voor de dynamische inkoopprijs van energie. Dit betekent dat de prijs van energie kan fluctueren, maar over het algemeen zijn de prijzen laag. Frank energie rekent geen winstmarge op de inkoopprijs van energie, waardoor klanten profiteren van lage energieprijzen.

Daarnaast maakt Frank energie het voor klanten heel makkelijk om inzicht te krijgen in hun energieverbruik en -kosten. Via de Frank app kunnen klanten hun verbruik en kosten bijhouden, en zelfs een aantal praktische zaken regelen, zoals het doorgeven van meterstanden en het aanpassen van het termijnbedrag.

Frank energie

Frank Energie B.V.

Wie is eigenaar van Frank energie?

Frank energie is, opgericht door Thomas Hulshof, heeft als doel bij te dragen aan een versnelling van de energietransitie in Nederland. Door groene energie te leveren aan Nederlandse huishoudens en bedrijven, wil Frank energie bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen.

Hoe Saldeert Frank energie?

Bij Frank energie wordt er gesaldeerd op basis van de regels die zijn opgesteld door de overheid in Nederland. Dit houdt in dat de energie die je zelf opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen wordt verrekend met de energie die je verbruikt. Het verschil tussen de hoeveelheid opgewekte energie en de hoeveelheid verbruikte energie wordt gesaldeerd.

Als je meer energie hebt opgewekt dan je hebt verbruikt, dan krijg je een terugleververgoeding van Frank energie. De hoogte van deze vergoeding is bij Frank energie 0,09008 euro per kWh. Deze vergoeding kan worden verrekend met de kosten van de energie die je hebt verbruikt.

Aan het einde van het jaar wordt er door Frank energie gekeken naar de hoeveelheid energie die je hebt opgewekt en verbruikt. Als je meer energie hebt opgewekt dan verbruikt, dan krijg je een vergoeding voor de overtollige energie die je hebt teruggeleverd aan het energienet. Deze vergoeding wordt verrekend met de energiekosten die je aan Frank energie hebt betaald. Het salderen van energie is een aantrekkelijke manier om te besparen op je energierekening en om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Wat kost een kuub gas bij Frank energie?

Vastrecht stroom p/m*
€ 5,00

Opslag stroom p/kWh*
€ 0,02541

Vastrecht gas p/m*
€ 5,00

Opslag gas p/m3*
€ 0,14520

Hoeveel klanten heeft Frank Energie?

Frank energie verwacht eind 2022 ruim 300.000 gebruikers te hebben. Het is niet bekend hoeveel klanten Frank energie op dit moment heeft.

Hoe groen is Frank energie?

Frank energie is een energieleverancier die zich richt op het leveren van groene stroom aan haar klanten. Op dit moment vergroent Frank energie haar stroom met behulp van Garanties van Oorsprong (GVO’s) uit Nederlandse wind- en zonneparken.

De verhouding tussen wind- en zonne-energie bij Frank energie is momenteel 28:72. Dit betekent dat 28% van de groene stroom die Frank energie levert afkomstig is van windenergie en 72% afkomstig is van zonne-energie.

Het is goed om te weten dat GVO’s een manier zijn om aan te tonen dat de stroom die geleverd wordt duurzaam is opgewekt. De GVO’s zelf zijn niet de stroom die aan de klanten wordt geleverd. Het vergroenen van stroom met GVO’s is een tussenoplossing om de overstap naar duurzame energie te maken en is een belangrijke stap in de energietransitie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Frank energie zich richt op het leveren van groene stroom en zich actief inzet om haar aandeel in duurzame energie verder te vergroten. Ze willen uiteindelijk de stap maken naar het direct inkopen van groene stroom uit zon- en windparken om zo hun duurzaamheidsdoelen verder te verwezenlijken.

Heeft Frank energie een app?

Ja, met de Frank app krijgen klanten inzicht in hun energieverbruik en kosten, zodat ze kunnen zien hoe ze ervoor staan deze maand en of ze onder of boven hun verwachte kosten zitten. Dit helpt klanten om onaangename verrassingen op hun energierekening te voorkomen.

Naast inzicht in hun verbruik en kosten, kunnen klanten via de app ook een aantal praktische zaken zelf regelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun persoonlijke gegevens bijwerken, hun termijnbedrag aanpassen en hun meterstanden doorgeven. Dit geeft klanten meer controle over hun energiegebruik en maakt het makkelijker om hun energiezaken te regelen.

De Frank app is dus een handige tool voor klanten van Frank energie om grip te houden op hun energiekosten en hun energiezaken zelf te regelen.

Waarom is Frank energie zo goedkoop?

Frank energie is goedkoop omdat het bedrijf geen winstmarge op de inkoopprijs van energie rekent. In plaats daarvan koopt Frank energie in op de groothandelsmarkt voor dezelfde prijs als de grote energieleveranciers, en rekent het bedrijf alleen de dynamische inkoopprijs door aan klanten. Dit betekent dat de prijs van energie bij Frank kan fluctueren, maar over het algemeen zijn de prijzen laag.

Doordat Frank energie geen winstmarge op de inkoopprijs rekent, kan het bedrijf energie goedkoop aanbieden aan klanten. Frank energie heeft geen duur hoofdkantoor en investeert niet in reclamecampagnes, wat ook bijdraagt aan de lage kosten.

Waarom energie bij Frank nemen?

Er zijn verschillende redenen waarom het de moeite waard kan zijn om energie bij Frank Energie af te nemen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

1. Groene energie: Frank Energie levert groene stroom en vergroent haar gas met GVO’s (Garanties van Oorsprong) van Nederlandse wind- en zonneparken. Op deze manier draagt Frank Energie bij aan de verduurzaming van Nederland en de wereld.

2. Goedkoopste energieleverancier: Frank Energie hanteert een dynamische inkoopprijs voor energie, waardoor je altijd profiteert van scherpe tarieven. Door geen marge te rekenen op de inkoopprijs, behoort Frank Energie regelmatig tot de goedkoopste energieleveranciers van Nederland.

3. Transparantie: Via de Frank Energie app heb je inzicht in je verbruik, kosten en kun je zelf praktische zaken regelen. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan en kun je altijd op de hoogte zijn van je energiezaken.

4. Klantgericht: Frank Energie hecht veel waarde aan klanttevredenheid en streeft naar een goede relatie met haar klanten. Dit vertaalt zich onder andere in persoonlijke service en het snel oplossen van eventuele problemen.

5. Innovatief: Als relatief nieuwe speler in de energiemarkt, heeft Frank Energie de mogelijkheid om vernieuwend te zijn. Zo biedt Frank Energie bijvoorbeeld een energiemonitor aan via de app, waarmee je jouw energieverbruik nauwkeurig kunt bijhouden en eventueel kunt verminderen.


Kortom, als je op zoek bent naar groene, goedkope en klantgerichte energie, dan kan Frank Energie een interessante optie zijn. Met de transparante en innovatieve aanpak van Frank Energie ben je verzekerd van een betrouwbare energieleverancier die meedenkt met haar klanten.

Scroll naar boven