Over Simpel

Simpel is een mobiele provider die zich richt op goedkope Sim Only abonnementen. Ze bieden geen telefoons aan in combinatie met hun abonnementen, maar willen zich onderscheiden door middel van lage prijzen en goede klantenservice. Bij Simpel hoef je geen kredietcheck te doen om een abonnement af te sluiten en zijn ze opgericht in 2007, maar in 2010 werd Simpel overgenomen door T-Mobile. In 2014 werd Simpel een zelfstandige onderneming en sindsdien heeft Simpel een groot marktaandeel verworven. Simpel heeft nu enkele honderduizenden klanten en er werkt een team van 45 mensen.

Simpel biedt verschillende abonnementen aan, waarvan de goedkoopste al beschikbaar is vanaf €2,50 per maand. Bij Simpel kies je altijd voor een abonnementen met een looptijd van 24 maanden, wat de lage maandelijkse kosten verklaart. Je kunt je bundel naar wens samenstellen, met keuzes zoals onbeperkt bellen, onbeperkt smsen en internetbundels tot 2GB per maand. Alle abonnementen van Simpel hebben een downloadsnelheid van 14,4 Mbit/s, wat iets minder is dan de 20 Mbit/s van andere 4G aanbieders, maar nog steeds snel is. Daarnaast kun je bij Simpel een plafond instellen voor je belminuten, smsberichten en internetbundel, zodat je nooit buiten je bundel gaat en onverwachte kosten voorkomt.

Simpel is een MVNO (Mobile Virtual Network Operator), wat betekent dat ze geen eigen netwerk hebben, maar gebruik maken van het netwerk van een andere telecom provider. In dit geval maakt Simpel gebruik van het netwerk van T-Mobile, die echter nog geen landelijke dekking heeft. Het netwerk heeft ongeveer 65% dekking in Nederland, dus het is belangrijk om na te gaan of T-Mobile dekking heeft op jouw locatie voordat je een abonnement bij Simpel afsluit.

Simpel wordt goed beoordeeld door hun klanten, met een gemiddelde waardering van een 7,9. Dit is hoger dan de gemiddelde waardering van andere Sim Only aanbieders en is zeker iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een Sim Only abonnement.

Simple
Scroll naar boven