Pure Energie

Pure Energie is een Nederlands energiebedrijf dat zich richt op de productie en verkoop van groene energie. Het bedrijf is opgericht met de ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld en de transitie naar groene energie te versnellen. Dit doet Pure Energie door het bouwen van windmolens en zonnepanelen in Nederland en het rechtstreeks verkopen van de stroom aan haar klanten.

Bouwen aan een duurzame toekomst

De bouw van windmolens en zonnepanelen is een belangrijke pijler van de strategie van Pure Energie. Het bedrijf heeft inmiddels een groot aantal windmolens en zonneparken gebouwd door heel Nederland. Door de keuze voor Nederlandse locaties wordt bovendien bijgedragen aan de lokale economie en werkgelegenheid. De energie die wordt opgewekt is 100% groen en draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Windmolens en zonnepanelen van Pure Energie

Het unieke aan Pure Energie is dat zij de stroom rechtstreeks aan haar klanten verkoopt. Dit betekent dat de stroom die wordt opgewekt door de windmolens en zonnepanelen, direct aan de klanten wordt geleverd. Hierdoor is Pure Energie dé groenste energieleverancier van Nederland. Doordat de stroom rechtstreeks wordt geleverd aan de klanten, zijn er geen tussenpersonen nodig en blijft de prijs van de energie bovendien betaalbaar.

Pure Energie heeft een duidelijke missie: een duurzame toekomst creëren voor Nederland en de wereld. Het bedrijf streeft ernaar om de transitie naar groene energie te versnellen en Nederland te voorzien van 100% groene stroom. Om deze missie te realiseren werkt Pure Energie nauw samen met overheden, bedrijven en particulieren.

Klik hier en vergelijk alle energieleveranciers!

Pure Energie groene stroom

Pure Energie

Zelf energie opwekken met Pure Energie

Naast de bouw van windmolens en zonnepanelen, biedt Pure Energie haar klanten ook de mogelijkheid om zelf energie op te wekken. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld zonnepanelen huren of kopen, waarmee zij hun eigen groene stroom kunnen opwekken. Ook biedt Pure Energie haar klanten inzicht in hun energieverbruik en advies om dit te verminderen.

Pure Energie is inmiddels benoemd tot groenste energiebedrijf van Nederland en heeft diverse prijzen gewonnen voor haar bijdrage aan de duurzame energietransitie. Het bedrijf blijft zich echter voortdurend ontwikkelen en innoveren om haar doelstellingen te bereiken en een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over Pure Energie:

Wat is Pure Energie?

Pure Energie is een Nederlands energiebedrijf dat zich richt op de productie en verkoop van groene energie. Het bedrijf bouwt windmolens en zonnepanelen in Nederland en verkoopt de stroom rechtstreeks aan haar klanten.

Wat kost een kWh Pure Energie?

De kosten per kWh bij Pure Energie verschillen per product en contract. Als klant van Pure Energie betaal je voor groene energie die rechtstreeks wordt geleverd vanuit de eigen windmolens en zonneparken van het bedrijf. De tarieven van Pure Energie zijn transparant en gebaseerd op de daadwerkelijke kosten van het opwekken en leveren van groene energie.

Pure Energie tarieven 2023

Als klant van Pure Energie betaal je een tarief voor de groene energie die je afneemt. In 2023 geldt er een energie plafond voor de tarieven die energieleveranciers mogen hanteren. Dit energie plafond is vastgesteld op € 0,40 per kWh voor stroom en € 1,45 per m³ voor gas. Als jouw energietarief voor stroom hoger is dan € 0,40 per kWh en voor gas hoger is dan € 1,45 per m³, dan profiteer je in 2023 van het energie plafond en betaal je een lager tarief

Hoe duurzaam is de productie van windmolens en zonnepanelen?

De productie van windmolens en zonnepanelen heeft een bepaalde impact op het milieu, zoals de uitstoot van CO2 bij de productie en transport van de materialen. Echter, het gebruik van groene energiebronnen zorgt op de lange termijn voor een vermindering van de CO2-uitstoot en draagt daarmee bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien hanteert Pure Energie strenge duurzaamheidscriteria bij de productie van haar windmolens en zonnepanelen om de impact op het milieu te minimaliseren.

Kan ik zelf ook energie opwekken met Pure Energie?

Ja, Pure Energie biedt haar klanten de mogelijkheid om zelf energie op te wekken. Zo kunt u bijvoorbeeld zonnepanelen huren of kopen, waarmee u uw eigen groene stroom kunt opwekken. Daarnaast biedt Pure Energie haar klanten inzicht in hun energieverbruik en advies om dit te verminderen.

Is de stroom van Pure Energie duurder dan grijze stroom?

Nee, de stroom van Pure Energie is niet duurder dan grijze stroom. Het bedrijf levert de stroom rechtstreeks aan haar klanten, waardoor er geen tussenpersonen nodig zijn en de prijs van de energie betaalbaar blijft.

Hoe kan ik klant worden bij Pure Energie?

U kunt klant worden bij Pure Energie door het afsluiten van een energiecontract op de website. Hierbij kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van stroom uit windmolens, zonnepanelen of een combinatie van beide.

Waarom is Pure Energie groen?

Pure Energie is groen omdat het uitsluitend groene energie opwekt en verkoopt. Door het bouwen van windmolens en zonnepanelen wordt er op een duurzame manier energie opgewekt die bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Scroll naar boven