Univé Autoverzekering

Univé biedt een uitgebreid scala aan autoverzekeringen waarmee u uw auto kunt verzekeren tegen verschillende risico’s. Zo kunt u kiezen voor een WA-verzekering, een Beperkt Casco-verzekering en een Volledig Casco-verzekering (ook wel All Risk-verzekering genoemd).

Klik hier voor Univé autoverzekeringen.

WA Autoverzekering

Univé biedt een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor auto-eigenaren die verplicht is volgens de Nederlandse wetgeving. Met een WA-verzekering ben je gedekt tegen schade die je toebrengt aan anderen of aan hun eigendommen terwijl je met je auto rijdt.

Een WA-verzekering van Univé dekt de kosten voor schade die je veroorzaakt tijdens een ongeluk. Dit kan bijvoorbeeld schade zijn aan een andere auto, een fiets of een persoon. In geval van schade zal Univé de kosten vergoeden tot het maximale bedrag dat is vastgesteld in de polisvoorwaarden. Het bedrag dat wordt vergoed is afhankelijk van het type voertuig en de schade die is aangericht.

Het is belangrijk om te onthouden dat een WA-verzekering alleen de schade van de andere partij dekt en niet de schade aan je eigen auto. Als je bijvoorbeeld een ongeluk veroorzaakt en je auto beschadigd raakt, dan zul je zelf moeten betalen voor de reparatiekosten. Daarom is het verstandig om een aanvullende verzekering te overwegen als je je eigen auto wilt beschermen tegen schade.

Een ander punt om te onthouden is dat een WA-verzekering geen dekking biedt voor diefstal, brand en ruitschade. Ook schade die ontstaat na een aanrijding met loslopende dieren wordt niet vergoed. Houd er dus rekening mee dat je in dergelijke gevallen zelf voor de kosten opdraait.

Bij Unive heb je de mogelijkheid om je WA-verzekering uit te breiden met verschillende aanvullende dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Beperkt Casco-verzekering (WA+) waarbij ook schade aan je eigen auto na een aanrijding wordt vergoed. Een andere optie is de All Risk-verzekering (Volledig Casco) die niet alleen schade aan derden, maar ook schade aan je eigen auto dekt.

WA+ Autoverzekering

De Beperkt Casco verzekering, ook wel WA+ genoemd, is een uitgebreidere autoverzekering dan de standaard WA verzekering van Univé. Deze verzekering biedt namelijk niet alleen dekking voor schade die u aan anderen of andermans spullen toebrengt, maar vergoedt ook schade aan uw eigen auto als gevolg van diefstal, brand en ruitschade.

Bovendien dekt de WA+ verzekering ook schade aan uw eigen auto als gevolg van een aanrijding met loslopende dieren, iets wat bij de standaard WA verzekering niet het geval is. Dit is met name belangrijk als u in een gebied woont waar veel wild rondloopt, zoals in de buurt van natuurgebieden.

Een ander voordeel van de Beperkt Casco verzekering is dat deze verzekering een nieuwwaarderegeling van één jaar heeft. Dit betekent dat als uw auto binnen een jaar na aankoop total loss raakt of gestolen wordt, u de volledige nieuwwaarde van de auto vergoed krijgt. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van een dergelijk incident.

Het is echter belangrijk om te beseffen dat de WA+ verzekering geen dekking biedt voor schade aan uw eigen auto als gevolg van een aanrijding. Hiervoor heeft u een All Risk verzekering nodig. Daarnaast geldt er bij de Beperkt Casco verzekering ook geen nieuw- en aanschafwaarderegeling. Dit betekent dat als uw auto ouder dan een jaar is en total loss raakt, u niet de volledige aanschafwaarde vergoed krijgt.

Bij Univé heeft u ook de mogelijkheid om uw Beperkt Casco verzekering uit te breiden met verschillende aanvullende verzekeringen, zoals een inzittendenverzekering, rechtshulp verkeer, pechhulp en accessoires verzekering. Zo kunt u uw autoverzekering helemaal op maat maken en ervoor zorgen dat u optimaal verzekerd bent tegen de risico’s waar u mee te maken kunt krijgen op de weg.

Al met al biedt de Beperkt Casco verzekering van Univé een goede balans tussen dekking en kosten. Het is een goede optie voor mensen die meer dekking willen dan de standaard WA verzekering, maar niet de volledige dekking van een All Risk verzekering nodig hebben.

All Risk Autoverzekering

De All Risk autoverzekering van Univé biedt de meest uitgebreide dekking voor uw auto. Deze verzekering vergoedt niet alleen de schade die u aan anderen of andermans spullen toebrengt, maar ook de schade aan uw eigen auto. Dit kan bijvoorbeeld gaan om schade na een aanrijding, maar ook om diefstal, brand, of ruitschade.

Met de All Risk autoverzekering van Univé kunt u met een gerust hart de weg op. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan bent u verzekerd van een snelle en vakkundige afhandeling van de schade. Zo kunt u snel weer de weg op en hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van de schade.

Naast de standaard dekking biedt Univé ook nog een aantal aanvullende opties die u kunt toevoegen aan uw All Risk autoverzekering. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een inzittendenverzekering, die de schade aan spullen en medische zorg na een ongeval dekt. Ook kunt u kiezen voor de optie Rechtshulp Verkeer, die juridische bijstand biedt bij een aanrijding waarbij er een conflict ontstaat.

Daarnaast biedt Univé ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor eigen keuze schadeherstelbedrijf. Hiermee heeft u de vrijheid om zelf te kiezen waar u uw auto laat repareren na een schadegeval. Univé heeft een netwerk van meer dan 300 schadeherstelbedrijven waar u uit kunt kiezen.

Een andere aanvullende optie is accessories, waarbij extra’s zoals fraaie velgen, een dure geluidsinstallatie of een trekhaak standaard meeverzekerd zijn tot € 3.000. Deze dekking kunt u desgewenst verhogen tot € 10.000.

Als u een gloednieuwe auto verzekert, kunt u bovendien kiezen voor de Nieuwwaarderegeling. Hierbij krijgt u tot 3 jaar na aanschaf de showroomprijs vergoed bij autodiefstal of total loss, met een maximum van € 85.000. Als u een gebruikte auto verzekert die jonger is dan 5 jaar, kunt u kiezen voor de Aanschafwaarderegeling. Hierbij krijgt u tot 3 jaar na aanschaf de volledige aanschafwaarde vergoed bij autodiefstal of total loss, met een maximum van € 85.000.

Schade melden

Als u schade heeft aan uw auto, kunt u dit gemakkelijk melden bij Univé via de online inlogomgeving Mijn Univé of door de klantenservice te bellen. Als u bijvoorbeeld ook vervangend vervoer nodig heeft, kunt u contact opnemen met de Univé Alarmcentrale via het telefoonnummer 0592 348 112. Deze alarmcentrale is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.


Waarom autoverzekering van Univé

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou kiezen voor een autoverzekering van Univé. Enkele van deze redenen zijn:

  • Betrouwbaarheid: Univé is een coöperatieve verzekeraar die al meer dan 200 jaar bestaat en staat bekend om zijn betrouwbaarheid en expertise op het gebied van verzekeringen.
  • Flexibiliteit: Univé biedt een breed scala aan autoverzekeringen die zijn aangepast aan de individuele behoeften van klanten. Dit betekent dat u een verzekering kunt vinden die past bij uw persoonlijke situatie en wensen.
  • Uitstekende dekking: De autoverzekeringen van Univé bieden uitstekende dekking voor zowel schade aan anderen als schade aan uw eigen auto. Daarnaast bieden ze aanvullende dekkingen om extra bescherming te bieden.
  • Aantrekkelijke prijzen: Univé hanteert eerlijke en concurrerende prijzen voor hun autoverzekeringen. Bovendien kunnen klanten profiteren van kortingen op hun premies door bijvoorbeeld veilig rijgedrag.
  • Gemakkelijk en snel afsluiten: Univé biedt de mogelijkheid om uw autoverzekering online af te sluiten. Dit betekent dat u snel en gemakkelijk een verzekering kunt afsluiten zonder het huis te hoeven verlaten.
Scroll naar boven