Vattenfall Verlaagt Tarieven

Vattenfall Verlaagt Tarieven: Vattenfall  energieleverancier, heeft aangekondigd dat het vanaf 1 oktober de tarieven zal verlagen voor een aanzienlijk deel van zijn klanten. Vattenfall verlaagt de tarieven, omdat het bedrijf stroom en gas tegen lagere kosten inkoopt. Huishoudens kunnen naar verwachting profiteren van een gemiddelde jaarlijkse besparing van ongeveer 95 euro.

Klik Hier voor de actuele Vattenfall tarieven

Variabele Contracten Energiecontract

De lagere tarieven zijn van toepassing op klanten met variabele contracten, waarbij de tarieven per 1 oktober worden aangepast. Dit werd bevestigd door Vattenfall, nadat De Telegraaf erover had bericht. Ongeveer de helft van de klanten met een variabel contract bij Vattenfall zal profiteren van deze tariefsverlaging.

Aangepaste Tarieven voor Gas en Stroom

Vanaf 1 oktober zullen klanten met variabele contracten 1,2975 euro per kubieke meter gas betalen. Dit vertegenwoordigt een vermindering van ongeveer 3,5 cent ten opzichte van de huidige tarieven. Voor elektriciteit zal het tarief met meer dan 4 cent dalen naar 0,346 euro per kilowattuur.

Klik Hier om alle energieleveranciers te vergelijken!

Handelsprijzen Gas en Stroom

Vattenfall merkt op dat de handelsprijzen voor zowel gas als stroom momenteel lager liggen, wat het bedrijf in staat stelt om tegen lagere kosten in te kopen. De handelsprijs voor gas blijft al geruime tijd op of onder de 40 euro per megawattuur, een aanzienlijke daling ten opzichte van voorgaande jaren waarin deze prijs boven de 100 euro lag. Deze gunstige ontwikkeling stelt Vattenfall in staat om de tarieven voor huishoudens te verlagen.

vattenfall verlaagt tarieven

Vol Stroomnet

Naast de verlaging van variabele tarieven zullen Vattenfall-klanten ook veranderingen ervaren in vaste leveringskosten. Voor gas zal het maandtarief dalen van 5,99 naar 4,99 euro. Daarentegen zal het tarief voor stroom stijgen van 5,99 naar 8,99 euro. Vattenfall rechtvaardigt deze stijging door extra kosten die het bedrijf maakt voor het stroomnet. Door de groeiende populariteit van zonnepanelen produceren huishoudens op zonnige dagen vaak meer energie dan ze verbruiken, wat leidt tot een overbelasting van het stroomnetwerk.

Besparingen voor Huishoudens

In totaal verwacht Vattenfall dat de aanpassingen in tarieven zullen resulteren in aanzienlijke besparingen voor huishoudens. De geschatte jaarlijkse besparing bedraagt gemiddeld zo’n 95 euro. Deze berekening is gebaseerd op een jaarlijks verbruik van 2.000 kilowattuur stroom en 1.000 kubieke meter gas.

Scroll naar boven