Vattenfall

Vattenfall is een energieleverancier die actief is in verschillende landen, waaronder Nederland. Als consument is het belangrijk om te zorgen dat je niet te veel betaalt voor energie en dat je een energiecontract hebt dat goed bij je past. Gelukkig kun je bij Vattenfall terecht voor verschillende energiecontracten en kun je deze gemakkelijk vergelijken met andere leveranciers.

Er zijn verschillende manieren om energie van Vattenfall te vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een energievergelijker, zoals Pricewise of VergelijkBespaar.nl. Hier kun je jouw huidige energieverbruik en postcode invullen en krijg je een overzicht van de verschillende energieleveranciers, waaronder Vattenfall, en de bijbehorende tarieven en contractvoorwaarden.

Op de website van Vattenfall zelf kun je ook terecht voor meer informatie over de verschillende energiecontracten. Zo kun je kiezen voor een vast tarief, waarbij je voor een bepaalde periode een vast tarief betaalt voor energie. Dit kan handig zijn als je wilt weten waar je aan toe bent qua kosten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een variabel tarief, waarbij de prijs van energie kan fluctueren. Hierdoor kan het voorkomen dat je soms meer, maar soms ook minder betaalt dan bij een vast tarief.

Klik hier om alle energieleveranciers te vergelijken.

Geschiedenis

Vattenfall werd opgericht in 1909 in Zweden als een staatsbedrijf voor de ontwikkeling van waterkracht. Het bedrijf heeft sindsdien een lange weg afgelegd en is uitgegroeid tot een van de grootste energiebedrijven van Europa. In 1992 fuseerde Vattenfall met het Zweedse energiebedrijf Sydkraft, waardoor het een belangrijke speler werd op de Scandinavische energiemarkt. Vattenfall breidde vervolgens zijn activiteiten uit naar Duitsland in 2002 en naar Nederland in 2009.

Duurzaamheid

Vattenfall heeft zich gecommitteerd aan het leveren van duurzame energie en heeft als doel om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet om dit doel te bereiken, zoals het sluiten van kolen- en gascentrales en het investeren in hernieuwbare energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie.

Een van de belangrijkste projecten van Vattenfall is de bouw van het offshore windpark Hollandse Kust Zuid in Nederland, dat zal bestaan uit 140 windturbines en naar verwachting genoeg elektriciteit zal produceren om meer dan 2 miljoen huishoudens van stroom te voorzien. Het bedrijf heeft ook plannen aangekondigd om een groot offshore windpark te bouwen voor de kust van Schotland.

Naast hernieuwbare energiebronnen investeert Vattenfall ook in energieopslag en slimme energienetwerken om het energieverbruik te optimaliseren en te helpen bij de integratie van hernieuwbare energie in het netwerk.

Maatschappelijk verantwoord 

Vattenfall heeft een sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen en streeft ernaar om bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van de samenleving. Het bedrijf werkt samen met lokale gemeenschappen en belanghebbenden om duurzame oplossingen te vinden en om de impact van zijn activiteiten op het milieu en de samenleving te minimaliseren.

Vattenfall ondersteunt ook verschillende initiatieven op het gebied van onderwijs, milieu en cultuur, en heeft een eigen stichting opgericht om projecten te financieren die gericht zijn op duurzame ontwikkeling.

Scroll naar boven