Zakelijke energie vergelijken

Wanneer je een groot bedrijf hebt dan hoort zakelijke energie vergelijken daar ook bij. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is jouw verbruik in het bedrijf en postcode en adres natuurlijk. Beslis alleen wel of zakelijke energie voor jouw bedrijf ook nodig is. Dat wil zeggen: Gaat het om een groot bedrijf met bijbehorend verbruik? Als je daar ja op antwoorden kunt dan is zakelijke energie wel nodig. Het hoeft niet lang te duren binnen een mum van tijd vind je de goedkoopste zakelijke tarieven.

Klik hier om zakelijke energie te vergelijken

Hoe start ik met zakelijke energie vergelijken?

Geef in de energievergelijker aan of je valt onder ZZP/MKB of Grootzakelijk, hierna volgen de postcode en huisnummer gegevens. Ook de huidige energieleverancier vink je aan uit de lijst. Zorg dat je je jaarverbruik bij de hand hebt en vul deze ook in. Eventueel kun je aangeven of je een dubbele meter hebt of zonnepanelen. Daarna klik je op vergelijken. Binnen een paar seconden laat de zakelijke energievergelijker jou zien welke aanbiedingen het goedkoopst zijn. De goedkoopste zakelijk energieaanbieding staat uiteraard bovenaan.

Ik ben een ZZP’er is een zakelijk contract voordeliger?

Als je verbruik normaal is en je werkt in je eigen thuiskantoor dan hoef je geen zakelijk energiecontract te sluiten. Een particulier energiecontract kan dan prima volstaan. De tarieven voor zakelijke energie en gas liggen namelijk hoger. Ook zul je bij een regulier energiecontract voor thuis beter beschermd zijn. Je hebt dan meer rechten waarop je terug kunt vallen. Dat is bij een zakelijk contract namelijk niet zo. Zo heb je het recht om twee weken bedenktijd aan te nemen, voor als je in de tussentijd een goedkopere energie aanbieding vind. En dat is bij zakelijke energie ook niet mogelijk. Bij zakelijke energie mogen ze je energiecontract dan ook stilzwijgend verlengen. Dus wanneer je niet op tijd erbij bent zit je gewoon vast aan dit zakelijke energiecontract. Dus verbruik je gemiddeld? Gebruik dan de gewone energievergelijker voor om de juiste tarieven te vinden.

Hoeveel kan een grootzakelijk verbruiker besparen?

Een grootzakelijk verbruiker kan wel tot een paar duizend euro per jaar besparen. Daarom is het echt wel verstandig om na te gaan hoeveel jouw besparing kan zijn. Online zakelijke energie vergelijken kun je in je eigen tijd doen. En is vaak goedkoper dan wanneer je een zakelijk energiecontract afsluit bij een verkopende partij die bijvoorbeeld langs komt op de zaak. Het kan heel veelbelovend klinken maar let altijd goed op de voorwaarden. Waar je ook rekening mee moet houden bij zakelijke energie is dat je de prijzen ex btw te zien krijgt. Dus verreken jezelf daar niet mee. Houdt in het hoofd dat er nog 21% bovenop komt!

Let goed op de kleine letters en de voorwaarden!

Als bedrijf is het belangrijk dat je kunt besparen op je kosten voor stroom en gas. Grote bedrijven verbruiken een significant gedeelte. Daarom is het verstandig om er goed de tijd voor te nemen wanneer je besluit over te stappen. Ook bij een zakelijke overstap regelt de nieuwe energieleverancier jouw verhuizing. Daar hoef je niets voor te doen. Als je een pand hebt dan zijn de zakelijke energiekosten ook aftrekbaar. Wanneer je thuis werkt ook wel, maar daar zijn voorwaarden aan gebonden. De voorwaarden bij een zakelijk contract dien je ook goed door te nemen. En weet ook dat wanneer je tussentijds je zakelijke energiecontract wilt ontbinden dat daar flinke kosten aan verbonden zijn. De duur van je contract en de waarde van je contract worden meegenomen bij het bepalen van de boete. Voorkom tussentijds overstappen dus het liefst.

Scroll naar boven