Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen hoe doe je dat? Er zijn heel veel bedrijven tegenwoordig die zonnepanelen verkopen. Dat komt omdat de vraag naar zonnepanelen blijft stijgen. In het kader van energie besparen of verduurzamen besluiten consumenten maar ook bedrijven om over te gaan op de koop van zonnepanelen. Een set zonnepanelen zorgt er voor dat jij deels kunt voorzien in je eigen stroombehoefte. En ook niet onbelangrijk zonnepanelen zijn goedkoper geworden in aanschaf.

Stuur ons een mail voor een offerte: info@vergelijkbespaar.nl

Waar hou ik rekening mee bij zonnepanelen kopen?

Het type dak is vooral belangrijk voor de ligging van jouw zonnepanelen. Het dak moet in ieder geval genoeg zonlicht krijgen. Op die manier heb je een betere opbrengst. De grootte van het dak is ook van belang, zo kun je uitrekenen hoeveel panelen er passen op het dak. Zoals we in het eerste stuk vertelden zijn er dus veel bedrijven die zonnepanelen verkopen. Zorg dat je bij een betrouwbare fabrikant of bedrijf jouw zonnepanelen besteld. Er zijn een aantal aandachtspunten waarmee je rekening kunt houden en dat zijn:

  • Is het dak geschikt? (Hoe meer bomen en schaduw) des te minder opbrengst
  • Rendabiliteit (Wat zijn je investeringskosten en de terugverdientijd?)
  • Betrouwbare fabrikant (In geval van garantie)
  • Bekijk de efficiëntie van de zonnepanelen
  • Het vermogen van de zonnepanelen (Hoeveel Wattpiek?)
  • Mono of poly zonnepaneel (Mono is duurder)
  • Hoe staat het met subsidie en eventuele regelingen

Er is al heel veel geschreven en gezegd over de salderingsregeling. En door die informatie blijken sommige consumenten huiverig voor de installatie van zonnepanelen. Dit hoeft niet, ja de salderingsregeling word langzaam afgebouwd maar dan nog blijven zonnepanelen rendabel. Onthoud daarbij ook dat wanneer je zonnepanelen hebt dat de waarde van je huis ook vermeerderd wordt. En je bespaart natuurlijk op je energiekosten.

Hoe zit het met de nieuwe salderingsregeling vanaf 2025?

In de nieuwe salderingsregeling die gaat gelden vanaf 2025 mag je nog maar een deel van je opbrengsten uit de zonnepanelen verrekenen met je verbruik. Dankzij de salderingsregeling wordt het teveel aan geproduceerde zonne-energie weer teruggeleverd op het stroomnet. De energieleverancier vergoedt jouw teruggeleverde stroom wat resulteert in een lagere energierekening. Maar daar komt dus verandering in. Stel je koopt nu zonnepanelen dan mag je nog 100% salderen tot en met het jaar 2024. Na 2024 begint de afbouw dus al. Dat is in 2025 en 2026 nog maar 64% wat je mag salderen. Na 2026 daalt de saldering steeds verder met 9% per jaar totdat je in 2030 niet meer kunt salderen.

Nu is het zo dat je bijvoorbeeld 2500 kWh aan stroom nodig hebt. Maar dankzij jouw zonnepanelen wek je 1500 kWh aan stroom op. Dan zou je nog 1000 kWh nodig hebben van jouw energieleverancier. Zij leveren die dan aan jou, maar je hebt wel weten te besparen op je energiekosten. Het tegenovergestelde kan ook voorkomen als je bijvoorbeeld veel zonnepanelen hebt. Dan kun je prima in je eigen stroombehoefte voorzien en heb je de energieleverancier niet eens nodig. Het teveel opgewekte aan stroom wat jij teruglevert aan het stroomnet wordt dan aan jou vergoedt. Dat noemen ze ook wel de terugleververgoeding.

Scroll naar boven